BLOG

Op. Dr. Atahan Ağrılı Blog
Piezo Yöntemi ile Burun Estetiği

Piezo Yöntemi ile Burun Estetiği

Rinoplasti sıklıkla burun kemiklerinin yeniden şekillendirilmesini veya yeniden konumlandırılmasını gerektirdiğinden, burun ameliyatlarında genellikle kemikleri kırmak için geleneksel çekiç ve keski kullanma yöntemine başvurulmuştur. Ancak bazı burun ameliyatlarında, ultrason içeren yeni bir tür burun estetiği aleti olan piezo (piezoelektrik uçlar) kullanılmaktadır. Bu yazıda, piezonun nasıl çalıştığını, kimler için uygun olduğunu ve bu yeni fırsattan alabileceğiniz sonuçlarden bahsedeceğiz.

Piezo Nedir ?

Piezo, burnunuzda hassas, adım adım değişiklikler yapmak için motorlu bir cihaz kullanır. Kristallerden gelen titreşimler, kemiği kesebilen ve düzleştirilen küçük, özel şekilli uçlara iletilir. Elmas kaplı uçlar da kemiği şekillendirebilir. Bu tür burun estetiğinin faydası, kıkırdak gibi yumuşak dokulara zarar vermeden burnun belirli bölgelerini daha doğru bir şekilde hedefleyebilmesi ve 'yayılan kırık çizgileri' olarak adlandırılan, darbe noktasından uzanan çizgileri önleyebilmesidir. Ayrıca keskin kenarların ve düzensizliklerin önlenmesine de yardımcı olabilir.

Piezo Tedavisi Kimler İçin Uygundur ?

Piezo'nun faydalı olduğu başlıca alanlar; asimetri, köprüdeki çıkıntılar burun kamburu ve düzensizliklerdir. Piezo rinoplasti için yumuşak dokuları daha fazla kaldırmamız gerekir, ancak bu daha fazla görebileceğimiz ve burun şeklinizi daha iyi anlayabileceğimiz anlamına gelir. Piezo, burun şeklinizi daha fazla inceltmek ve şekillendirmek için yeni fırsatlara sahip olduğumuz anlamına geliyor. Ayrıca burun şeklinizi ve burun kemiklerinizin konumunu daha iyi kontrol etmemizi sağlıyor.

Piezo Burun Estetiği Yönteminin Sonuçları

Benim izlenimim, piezo ile pürüzsüz bir köprü oluşturma konusunda daha iyi bir kontrole sahip olduğum yönünde. Yine de piezonun yalnızca bir alet olduğunu ve herhangi bir aletin yalnızca onu kullanan cerrahın elleri kadar iyi olduğunu unutmamak önemlidir.

DİĞER BLOG YAZILARI

Diğer Blog Yazılarını İncele Diğer Blog Yazılarını İncele
Sizi Arayalım
Dr. Atahan Ağrılı Whatsapp