BLOG

Op. Dr. Atahan Ağrılı Blog
Kozmetik Rinoplasti

Kozmetik Rinoplasti

Rinoplasti, daha çok burun estetiği olarak adlandırılan, daha çekici bir fiziksel görünüm elde etmek için burnun kozmetik veya estetik cerrahi olarak yeniden şekillendirilmesini tanımlamak için kullanılan tıbbi bir terimdir.

Rinoplasti ameliyatı, burun kemiğindeki eğriliğin, çukurun düzeltilmesini veya burun ucunun şeklinin, konumunun veya boyutunun iyileştirilmesini içerebilir. Hedefimiz her zaman daha doğal ve estetik açıdan daha hoş bir görünüm elde etmektir.

Rinoplasti işlevsel bir ameliyattan ziyade kozmetik bir prosedür olarak, burun estetiği yani burnun görünümüne odaklanır. Ancak cerrahi prosedür normal burun fonksiyonunu ve nefes almayı korumayı amaçlar. Horlama veya kısıtlı nefes alma gibi sorunları hafifletmek için rinoplasti ile aynı zamanda septum ameliyatı da yapılabilir. Bu prosedür septorinoplasti olarak bilinir.

Rinoplasti ameliyatında doktor ile arasında geçen danışmanlık süreci çok önemlidir. Kozmetik rinoplasti ameliyatında her şeyden önce burnun tamamen doğal ve diğer yüz özelliklerinizle uyumlu görünmesi sağlanır.

Tüm burunlar farklı şekil ve yapıdadır ve bazı kişilerin daha önce bir veya daha fazla rinoplasti prosedürü geçirmiş olabileceklerini göz önünde bulunduruyoruz. Vakaların çoğunda hastayla mümkün olan en çekici ve doğal sonucu veren bir yaklaşım üzerinde anlaşabiliyoruz.

DİĞER BLOG YAZILARI

Diğer Blog Yazılarını İncele Diğer Blog Yazılarını İncele
Sizi Arayalım
Dr. Atahan Ağrılı Whatsapp