BLOG

Op. Dr. Atahan Ağrılı Blog
Aşırı Çıkık Burnun Düzeltilmesi

Aşırı Çıkık Burnun Düzeltilmesi

Aşırı çıkıntılı bir burun rinoplastide yaygın bir endişe alanıdır. Bu yazımızda, nasıl ortaya çıktığı, etkisi ve tedavi nedenleri de dahil olmak üzere bu tür endişeleri inceleyeceğiz.

Aşırı Çıkıntılı Burun Nedir ?

Genellikle 'uzun' burun olarak adlandırılan bu burun tipi, ucun istenenden daha ileriye baktığı, burnun dışarı çıkık veya daha büyük göründüğü burun tipidir.

Aşırı Çıkıntılı Burun Nasıl Görünür ?

Aşırı çıkıntılı bir burun birçok farklı şekilde ortaya çıkar. Bazılarında, iyi bir şekle sahip ancak hastanın yüzü için çok büyük bir burun olabilir. Bazılarında ise sadece uç kısmı fazla çıkıntılı olabilir ve Pinokyo görünümü yaratabilir.

Fazla Projeksiyonlu Bir Burnun Etkileri Nelerdir ?

Estetik açıdan memnun olmadığınız bir buruna sahip olmak özgüveninizi etkileyebilir ve hayatınızın diğer alanlarında potansiyel bir zincirleme etki yaratabilir. Bazı burun sorunları nefes alma zorluklarına da neden olabilir.

Aşırı Çıkıntılı Burun Nasıl Tedavi Edilir ?

Aşırı çıkıntılı bir burun için rinoplasti, ucun geriye, yüze daha yakın bir şekilde ayarlanmasını içerir. Köprünün de buna uyacak şekilde alçaltılması gerekebilir. Sonuçları mümkün olduğunca doğal tutarken burun profilini diğer özelliklerinizle dengelemeyi hedefliyoruz. Ucu geriye çekmenin sınırı cildin ne kadar küçüleceğine bağlıdır. Kalın derili hastalar için daha az değişiklik elde edilebilir.

DİĞER BLOG YAZILARI

Diğer Blog Yazılarını İncele Diğer Blog Yazılarını İncele
Sizi Arayalım
Dr. Atahan Ağrılı Whatsapp